Данас је у Беранама, у кући Гавра Вуковића, предсједник oпштине Драгослав Шћекић разговарао са делегацијом из Руске федерације, која, у оквиру Беранског културног љета борави у Беранама. У току су, иначе Дани руске културе, који се од 19. до 21.јула одржавају у нашем граду. Делегацију из Русије чине одборница у парламенту града Одинцово Лариса Бархатова и савјетница Наталија Васиљева, као и чланови руског фолклорног ансамбла “Родник”, који иначе чине представници разних професија: медицински радници, архитекте, писци, музички ствараоци, и као такав препознат је и на међународном пољу.

У искреном и пријатељском разговору предсједник Шћекић је изразио задовољство данашњим сусретом, уз констатацију да и он представља потврду пријатељских и братских односа двије блиске државе. Упознајући уважене госте са чињеницама из историје града и државе Црне Горе, предсједник је исказао своју вјеру да је ово још једна у низу манифестација које доприносе даљем развоју културних односа Црне Горе и Русије, као и почетни корак у успостављању cарадње два града.

Одборница парламента града Одинцово Лариса Бархатова је, у име делегације исказала захвалност предсједнику Шћекићу напријему и топлој добродошлици. Госпођа Бархатова је пренијела поздраве предсједника града Одинцово и упутила позив предсједнику Шћекићу да посјети овај град у Московској области и увјери се у његова инфраструктурна, културна, спортска и свакa друга достигнућа.

Захваљујући се на позиву предсједник Шћекић је изразио своју чврсту вјеру у могућност наставка сарадње и у другим областима, прије свега у сфери привреде и економије.

Састанку предсједника Шћекића са делегацијом из Русије присуствовали су и савјетници из области културе, образовања и међународне сарадње: Ирина Зечевић, савјетница у Служби предсједника општине и чланица позоришта Центра за културу Беране, Јасмина Ђукић, савјетница у Служби предсједника скупштине, као и мр Миомир Војиновић, професор руског језика и књижевности, студент Московског Државног Педагошког Универзитета, једини представник Црне Горе на Свјетском Форуму дипломаца руских универзитета.