Делегација из Турске, коју су чинили предсједник oпштине Караисали Садетин  Аслан и замјеник градоначелника Града Аданe Фикрет Доган боравила је у дводневној радној посјети Општини Беране.

4

Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић, са сарадницима, примио је у свом кабинету чланове делегације. Том приликом упознао  је госте са карактеристикам Берана и становништва, као и са радом локалне управе, развојним и туристичким потенцијалима Општине и сјеверне регије и бизнис зоном ,,Рудеш“. Састанку су присуствовали и потредсједник Раде Кљајић, менаџер Дарко Стојановић, администратор Миладин Тмушић и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.

13

Добродошлицу гостима пожелио је и предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић на састанку са предсједницима клубова одборника, предсједником и члановима  Одбора за међуопштинску и међународну сарадњу, секретарком Скупштине и старјешинама органа локалне управе.

На састанку је разговарано о сарадњи двије општине на свим пољима што може значајно допринијети не само унапређењу, већ и онако добрих односа, него и економској сарадњи Берана и ове турске општине.  Договорена је и посјета одборника Општине Караисали нашој општини која ће имати за циљ да се повежу двије скупштине ради успостављања што интензивније парламентарне сарадње.

23

Након састанака, гости су посјетили Спомен кућу војводе Гавра Вуковића, Полимски музеј, Вакуфску кућу и Манастир Ђурђеви ступови.

29

Предсједник Шћекић са сарадницима и делегацијом из Турске посјетио је општину Плав. Том приликом госте је примио предсједник општине Плав Орхан Шахмановић са сарадницима.

У вечерњим часовима делегација из Турске, са менаџером Општине Беране Дарком Стојановићем, посјетила је Бијело Поље гдје се сусрела са представницима те општине.

17

Другог дана делегација Турске и наше општине боравила је у посјети општини Петњица и сусрела се са предсједником ове општине Самиром Аговићeм, потпредсједником Муслијом Калићем, предсједником Скупштине Аднаном Муховићем и послаником Решидом Адровићем.

30

У саставу  делегације Општине Беране, поред предсједника Шћекића и Киковића  са најближим сарадницима, током обиласка Јеловице и Шишког језера, били су  и одборници Драгомир Ђукић, Бранко Фемић и Богдан Јоксимовић.