Делегација Општине Беране у саставу – предсједник СО Беране Новица Обрадовић и менаџер Општине Владимир Ђаковић, посјетила је осми Дунавски бизнис форум, гдје је на панелу о међурегионалној сарадњи представила развојне потенцијале наше општине. Наши представници су кроз учешћа на бројним панелима успоставили низ контаката и уговорили сарадњу Општине Беране са бројним партнерима из Србије, БиХ, Хрватске, Словеније, Румуније …

Делегација Општине на Дунавском бизнис форуму

Дунавски бизнис форум је плод приватног и јавног партнерства, тачније сарадње „Медија инвента“ д.о.о. и Покрајинске владе, са циљем да се промовише и афирмише Дунавска стратегија. Ове године, осми по реду, Форум се организује под покровитељством Привредне коморе Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада, у организацији „Медија инвента“ д.о.о., Уније послодаваца Србије, Удружења за европску територијалну сарадњу ТЕРИС са сједиштем у Словенији, Института европских региона из Салцбурга и Кластера „Екопанонија“ из Новог Сада.

Осми дунавски бизнис форум окупио је ове године велики број представника јавног и приватног сектора, универзитета и компанија које послују у јединственој територијалној мрежи у сливу ријеке Дунав. Потпредсједник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић свечано је отворио Форум, а потом узео учешће у пленарној сједници.