„Општина Беране и ресорни секретаријат су и ове године омогућили пољопривредним произвођачима са подручја наше општине, као и својим запосленима, да посјете сајам и на тај начин унаприједе своја знања из области пољопривредне производње, размијене искустава са међународним актерима из ове области, а такође и примијене неке од новитета“, казао је секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић, поводом посјете делегације сајму у Новом Саду.

текст

Међународни 86. пољопривредни сајам који се одржао у Новом Саду од 11. до 17. маја, а који важи за један од најпосјећенијих у Европи, окупио је значајне представнике агробизниса, затим привредних грана како из Европе, тако и из 60-ак земаља са других континената.

На њему је презентована најсавременија пољопривредана механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева свијета.

„Један од начина како упознати иновације и трендове у техничкој и технолошкој производњи, изложби органске хране, пољопривредним производима, као и примјени науке и механизације у аграрној производњи је свакако посјета сајмовима“, нагласио је секретар Премовић.

текст