На позив Амбасаде Алжира у Србији и Црној Гори, делегација Општине Беране коју су чинили менаџер Дарко Стојановић и одборник у локалном парламенту Петар Лабудовић, присуствовала је прослави националног празника те државе, којим је обиљежена 63. годишњица почетка рата за национално ослобођење Алжира, 1. новембра 1954. године. Прослава је одржана у Београду, у хотелу Хајат.

Поздрављајући присутне, Њ. Е. амбасадор Алжира г-дин Абделхамид Шебшуб, је подсјетио на дан када је алжирски народ одлучио да отпочне оружану борбу, узме судбину у своје руке и тиме се ријеши колонијалног система, који му је био наметнут.

Сјећајући се жена и мушкараца који су жртвовали животе за слободу и суверенитет Алжира, амбасадор Шебшуб је подсјетио и на подршку, коју је алжирском народу пружила бивша Југославија и српски народ. Посебно признање господин амбасадор је одао ђелу Стевана Лабудовића, сниматеља „Филмских новости“, чији су филмски записи открили свијету праву слику о алжирском рату.

Вјеран истим принципима и вриједностима као и 1.новембра 1954.г, амбасадор Шебшуб је истакао да Алжир на дипломатском плану остаје привржен поштовању слободе, суверенитета и независности, како на регионалном, тако и на међународном плану, а све у прилог јачању мира, стабилности, социјалног и економског развоја. У том правцу Алжир наставља да доприноси рјешавању свих значајних питања која изазивају забринутост савременог свијета.