Општина Беране, односно Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду, Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО, Туристичка организација Беране и мjесна заједница Полица организоваће 28. августа манифестацију Дани жетве на Полици.

Детаљ са Полице

Циљ манифестације је да се сачува традиција и његује оно што су наши преци оставили нама а ми треба да предамо новим покољењима. На овај начин се слави ново жито и хљеб.

На овој манифестација биће проглашен најбољи пољопривредни произвођач стрних жита са територије општине Беране за 2023. годину.

У оквиру „Дана жетве“ биће изабрана најбоља Поличка погача. Вриједне домаћице ће на овај начин представати кулинарску традицију беранског краја.

На једном мјесту биће представљени бројни пољопривредни производи и домаће радиности вриједних домаћица и домаћина са територије општине Беране.

Вриједне награде обезбиједила је Општина Беране, а организатори обећавају лијепо дружење јер ће у склопу манифестације бити организован и богат културно-умјетнички програм.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја општине Беране све информације могу добити од организатора, у циљу што боље организације догађаја и боље промоције пољопривредних производа.

На овој манифестацији могу учествовати сви пољопривредни произвођачи са подручја општине Беране.

Заинтересовани се могу пријавити лично у просторијама Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду Општине Беране које се налазе у Полимској улици, у згради бившег Војног одсјека.