Четрнаестогодишњи Стефан Томовић, ученик осмог разреда ОШ „Вук Караџић“, јуче је био највриједнији у организованој акцији чишћења излетишта на Јасиковцу.

Поводом обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине, ученици градских основних школа учествовали су у једној од двије акције Општине Беране – чишћења зелених површина.

„Заједно са професорима и друговима из школе учествовао сам у акцији чишћења Јасиковца. Било је занимљиво и другачије искуство. Допада ми се да дођем овдје јер је природа јако лијепа. Одлично је за игру и дружње“, прича Стефан.

Дјеца која су дала свој допринос акцији, била су ослобођена наставе у петак. Стефан се показао као најуспјешнији, сакупивши највише отпада у џаку.

„Јуче сам требао да одговарам како би поправио оцјене јер се ближи крај школске године. Међутим, није ми жао што сам умјесто тога дао свој скромни допринос очувању околине“, каже нам он и додаје кроз осмијех да оцјене могу да сачекају понедељак.

Стефан је показао је својим примјером свима, укључујући и оне много старије, како се треба односити према животној средини.