Општина Беране честита јесењу титулу фудбалерима Берана, који су оквиру 19. кола, савладали “Грбаљ”, резултатом 1:0, и са својим навијачима прославили титулу јесењег шампиона Друге фудбалске лиге Црне Горе.  Овим тријумфом, Беранци су се осамили на врху табеле са 38 бодова.

Фото: Преузето са портала ,,Радио Беране“

Беранци су током јесени уписали 12 побједа, три неријешена резултата и четири пораза.

Тренер Ф.К. ,,Беране“, Милан Радуловић, у својој изјави за Радио Беране, открио је да својим играчима стално говори да сезона није трка на 100 метара па ће се брзо завршити, већ је дуг маратон који траје до маја.

„Сезона је дуга и сигурно најбоља екипа ће директно ући у Прву лигу. С обзиром на то да борба за улазак у виши ранг траје девет мјесеци, нови прволигаш се не постаје случајно. Беране, Бокељ, Младост ДГ и Подгорица су пројектовани као главни ривали у бици за Прву лигу, а све нас је пријатно изненадио Ком, који са младом екипом и тренером, игра лијеп фудбал и постиже добре резултате. Судећи по броју освојених бодова и узимајући у обзир бодовни заостатак Младост ДГ-а и Подгорице, до самог краја првенства ће се водити борба између нас, Бокеља и Кома“, казао је тренер јесењег првака Друге фудбалске лиге Црне Горе. Он је нагласио да ће зимски прелазни рок искористи да појачају тим, како каже, само правим појачањима, која ће им много тога доброг донијети у другом дијелу сезону и бити залог за блиску будућност.

Друга фудбалска лига биће настављена у првој недјељи марта, а ФК „Беране“ посљедњи пут јесењи првак је био у сезони 2017/18.