Како је брига о нашим најмлађим суграђанима од суштинског значаја за развој и унапређење квалитета живота у нашем граду, Општина Беране је, и ове године, обезбиједила бесплатне уџбенике за све ђаке од првог до деветог разреда основних школа на територији наше општине. Комплети уџбеника основцима ће бити уручени у понедељак, 2.септембра.

Свјесни разних проблема на које наилазе родитељи почетком школске године, због лоше социјалне ситуације у Црној Гори,  сматрамо да ће бесплатна додјела уџбеника значајно растеретити породичне буџете.

Поносни смо што шесту годину заредом, бесплатном додјелом уџбеника, стварамо предуслове за бољу перспективу и живот наших грађана, а посебно нам је драго што су руковођене примјером Општине Беране и друге општине у Црној Гори започеле са бесплатном додјелом уџбеника.

Настојимо да одговорним и озбиљним приступом учинимо живот наших грађана бољим, упркос наслијеђеним проблемима које као општина имамо, па ћемо са оваквим и сличним мјерама социјалне политике наставити и у наредном периоду.

Свим ученицима који почињу школску годину, а посебно ђацима првацима, желимо срећан полазак у школу, да вриједно уче и нижу успјехе, да граде осјећај заједништва са својим вршњацима и наставницима и тако дају допринос будућем развоју наше општине и града.