Фудбалери Берана (футсал) освојили су злато на 56. МОСИ – Соколац 2019, и то после петанест година. Они су вечерас у финалној утакмици савладали екипу Пљеваља са 2:1.

До великог успјеха наш тим головима су довели Ђуро Милановић и Војо Бојовић, који је иначе и најбољи стријелац такмичења са осам постигнутих голова. Не смијемо заборавити ни Лазара Ћулафића, који је данас имао неколико прилика да увећа предност наших фудбалера.

У конкуренцији деветанест градова са подручја Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, екипа Берана је надмоћно освојила златну медаљу савладавши противнике без примљеног гола. Пред Беранцима редом су у групи падали тимови из Сребренице, Нове Вароши и Пожеге.

На путу до злата су, потом, савладали у полуфиналу тим из Плужина да би, најзад, у финалу пред нашим момцима морали да се поклоне футсалери из Пљеваља.

„После прошлогодишњег пораза у финалу МОСИ у Прибоју, искупили смо се ове године освајањем злата. Морам истаћи да смо после петнаест година успјели у томе“, казао је тренер Рајко Дабетић и подјсетио да су последњи пут футсалери славили у финалу 2004. године.

Освајачи златне медаље и великог трофеја 56. МОСИ – Соколоца 2019 су: Никола Чојбашић, Игор Асановић,Милош Радуновић, Немања Нововић, Иван Асановић, Лазар Ћулафић, Миљан Лутовац, Бојан Јокановић и Рајко Дабетић.

Тренер је поменути Дабетић.