На међународном боксерском турниру, који је одржан протеклог викенда у Лазаревцу, медаље су овојили Ремзо Иковић, Петар Вељић и Енис Адровић.

текст

У организацији боксерског клуба „Лазаревац“ у овом граду је протеклог викенда одржан међународни турнир у боксу.

На турниру, који је окупио клубове из девет држава, Црну Гору су представљали тројица боксера Радничког из Берана и БК „Златичанин“ из Подгорице.

Беранци су се вратили кући са три освојене медаље – двије златне и једном сребрном.

текст

Ремзо Иковић је у сениорској конкуренцији освојио злато, а Петар Вељић у јуниорској – док је Енис Адровић освојио сребрну медаљу у истој категорији.

текст

Турнир је, према ријечима Милије Добрашиновића – секретара БК „Раднички“, био одлично организован и Беранци су успјешно представили свој клуб, град и државу.

„Бокс је био добар, виђено је током два дана доста квалитетних борби. Ми смо у клубу посебно задовољни учинком наших боксера“, казао је Добрашиновић за наш сајт и захвалио се овом приликом Општини Беране на подршци.

У наставку је позвао суграђане да присуствују 14. јуна у хали спортова, у нашем граду, турниру „Беранска рукавица – меморијал Жарко Нишавић Далтон“.

„Првобитно је било предвиђено да се турнир одржи 8. јуна али је из техничких разлога помјерен за 14-ти“, навео је он и подсјетио да су програмом манифестације предвиђена два професионална, као и неколико аматерских мечева.

„У улози промотера самог догађаја биће ВБЦ шампион свијета у лакој категорији, Дејан Златичанин„, подвукао је Добрашиновић, чији је боксерски клуб „Раднички“ један од организатора истог.

Погледајте снимак меча Ремза Иковића и представника боксерског клуба „Црвена звезда“ из Београда: