На државном првенству у боксу наступили су боксери Радничког из Берана који су остварили запажен успјех освојивши четири златне, осам сребрних и четири бронзане медаље чиме су у генералном пласману освојили убjедљиво прво мјесто.

У Бијелом Пољу је протеклог викенда одржано појединачно првенство Црне Горе у боксу за све узрасте, за 2019. годину.

Златне медаље су освојили Ремзо Иковић у сениорској конкуренцији, девети пут првак државе, а трећи пут за редом, Енес Адровић у конкуренцији јуниора, Страхиња Чантрић у конкуренцији пионира и Петар Вељић у конкуренцији школараца до 14 година. Петар је уједно проглашен и за најбољег школарца на првенству.

Сребрани су били: Милутин Делевић, Арнес Арслани, Емин Адровић, Армин Адровић, Данило Чантрић, Лука Секулић, Никола Крстајић и Марко Живаљевић, док су бронзана одличја освојили:Алекса Оровић, Арнес Иковић и Горан Отовић. Боксери Милош Шћекић и Василије Драгишић нису имали противнике на првенству.

Према ријечима Милије Добрашиновића, тренера БК „Раднички“, публика је на првенству имала прилику да ужива у квалитетним мечевима, спортској атмосфери и суђењу на које није било примједби.

„Организација такмичења је добила највеће оцјене од стране супервизора и свих присутних у шта су могли да се увјере и гледаоци крај малих екрана, с обзиром да је мечеве преносио јавни сервис“, казао је Добрашиновић, истакавши да су они у клубу у потпуности задовољни учинком својих бораца.

Државно првенство у боксу је организовао Боксерски савез Црне Горе, за техничку организацију су били задужени клубови Бијело Поље и Раднички из Берана, док је подршку пружила и Општина Беране посредством ресорног секретаријата за спорт.