„Захваљујући средствима која је Општина Беране обезбиједила кроз пројекат „Јачање капацитета Службе заштите и спашавања Беране“ Министарства унутрашњих послова, ојачани су капацитети беранске Службе заштите у виду нове опреме вриједности око 9.000 евра“, казао је Тихомир Богавац, начелник ове службе, наглашавајући да ће набављена опрема бити од велике користи приликом обављања најризичнијих задатака.

Богавац, Пешић: Служба заштите добила вриједну опрему, Општина успјешно спровела још један пројекат

Служба заштите и спашавање општине Беране, која је регионални центар за Сјевер државе, добила је опрему вриједну око девет хиљада евра.

Кроз пројекат „Јачање капацитета Службе заштите и спашавања општине Беране“, набављено је 30 комплета ватрогасно радних одијела за гашење пожара на отвореном простору, 30 комада ватрогасно – алпинистичких комбинезона, 30 пари радних чизама, десет напртњача, и по десет ватрогасних цријева Ц и Д.

Богавац, Пешић: Служба заштите добила вриједну опрему, Општина успјешно спровела још један пројекат

Ова служба је и прије била опремљена савременом опремом и модерним возилима, а сада је, кроз сарадњу са Општином Беране, која је аплицирала на конкурс Министарства унутрашњих послова, за 2019. годину, заокружила комплетну набавку потребних средстава.

Да је Општини Беране обезбјеђивање адекватних услова за рад Службе заштите и спашавања високо на листи приоритета, потврдила је и помоћница у општинском Секретаријату за инвестиције и пројекте, Маја Пешић. Она је подсјетила да се у Општини Беране свакодневно ради на пројектима и фондовима који су доступни током цијеле године.

Богавац, Пешић: Служба заштите добила вриједну опрему, Општина успјешно спровела још један пројекат

„У оквиру јавног конкурса Министарства унутрашњих послова за расподјелу средстава Фонда за заштиту и спашавање, Општина Беране је кандидовала пројекат „Јачање капацитета Службе заштите и спашавања Беране“. Комисија је нашој Општини опредијелила средства у износу од 9.901,70 евра. Након расписаних тендера у складу са Законом о јавним набавкама уз поштовање свих државних процедура, опрема је испоручена, тако да се данас можемо похвалити још једним успјешно спроведеним пројектом“, истакала је Пешић.

Пешић је у изјави за Радио Беране изразила очекивања да ће и за 2020. годину бити расписан овај конкурс Министарства унутрашњих послова, као и да ће Општина поново аплицирати за средства, јер опрема коју користе припадници службе се троши и увијек треба да се обнавља и допуњује.