Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац угостио је предсједнике и чланове борачких организација СОБНОР Црне Горе и ОБНОР из Котора, Подгорице, Бијелог Поља и Берана. Пријем је организован поводом обиљежавања 125.година од рођења маршала Георија Константиновича Жукова, у склопу којег ће данас у 19.00 часова бити одржана Свечана академија ,,Никад више чизма фашизма“ у сали Центра за културу.

Предсједник Богавац и потредсједник Општине Дарко Стојановић, истакли су важност обиљежавања овог, као и сваког другог датума, који напомиње на мукотрпну борбу против фашизма и велику побједу која слави идеју слободе, толеранције и различитости.  Богавац је такође нагласио да свака борачка и друга организација која дјелује у Беранама има подршку локалне самоуправе, као градске куће, за рад и активности које спроводи према свом плану. Посебну захвалност упутио је гостима из Котора, Подгорице и Бијелог Поља који су данас дошли у Беране, како би заједнички обиљежили овај дан и положили вијенац код бисте маршалу Жукову, истакао је Богавац.

Предсједник СОБНОР-a Црне Горе Радојица Радојевић захвалио се општинском руководству и предсједнику ОБНОР-а Беране 1941-1945 Петру Лабудовићу на  срдачном пријему и изразио задовољство што је данас, када се обиљежава овај важан јубилеј, у слободарким Беранама , граду који је свој несебични допринос дао у борби за слободу у свим ратовима а поготово у Другом свјетском рату.

Предсједнику Богавцу и предсједнику борачке организације Лабудовићу, представници ОБНОР-а из Котора уручили су захвалнице за свесрдну помоћ Општине Беране у обиљежавању и чувању историјских датума из НОБ-а и револуције од заборава.

Пријему су присуствовали: Љубенко Боровић, потредсједника СОБНОР-а , Петар Уљаревић, предсједник ОБНОР-а Котор, Мишко Сенић, предсједник ОБНОР-а Подгорица, Мирко Станић, пуковник и предсједник ОБНОР-а Бијело Поље, Петар Лабудовић, предсједник ОБОНОР-а Беране,  као и други чланови ових борачких организација.