Потпредсједник Владе Дритан Абазовић, са предсједником Општине Беране Тихомиром Богавцем, директором болнице др Милорадом Магделинићем и начелником Центра безбједности Беране Радуном Стојановићем, посјетио је јутрос у Општој болници у Беранама Ива Рабреновића, који је рањен залуталим метком током ватреног обрачуна којин се јуче догодио у Беранама.

Абазовић је обећао још јачу и организованију борбу против криминала и криминалаца који носе пиштоље по улицама и представљају пријетњу обичним грађанима.

„Посјетили смо господина Рабреновића који је јуче, ничим изазван на правди Бога, страдао на улицама Берана. Мислим да је ово јако тужна вијест за Црну Гору, Бадњи је дан, човјек је потпуно случајни пролазник, као и сви остали грађани који су шетали у том периоду, нашао се у центру једне свађе обрачуна пет лица и имао сам моралну обавезу и грађанску да га посјетим да му стегнем руку. Драго ми је што је тренутна његова здравствена ситуација повољна. Разговарали смо кратко, али врло трезвено. Оно што је обавеза државе јесте да стане на крај криминалцима, људима који шетају улицама наоружани, мислим да је недопустиво. Мислим да је обавеза Управе полиције и Агенције за националну безбједност и свих осталих структура у друштву да дамо максимум да се криминалну стане на крај. Пролазници, наши грађани, сви желе сигурност желе да се осјећају комотно у својим градовима на сваком мјесту у Црној Гори и мислим да то треба да им омогућимо.

Позивам у помоћ Државно тужилаштво и судство да јаким и високим санкцијама у односу на та лица једноставно ставимо тачку на криминал у Црној Гори“- изјавио је Абазовић.

„Надам се да ће грађани Берана у мирној и тихој атмосфери провести празнике, Божић и надам се да је ово једна ружна епизода иза нас. Желим да честитам Бадњи дан, Бадње вече и предстојећи Божић грађанима Берана“- поручио је потпредсједник Владе.
Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац изразио је жаљење поводом јучерашњег догађаја у нашем граду.
„У име локалне самоуправе и у име свих грађана желим да се захвалим потпредсједнику Владе на овој посјети. Нажалост, дешавања су таква да страдају невини људи. Ових дана је било појачаних активности служба безбједности, можда овај догађај представља реакцију. Ја вјерујем у безбједносни систем и вјерујем у план служби како да се ови немили догађаји зауставе. Грађани Берана и цијеле Црне Горе морају бити сигурни и безбједни“-изјавио је Богавац.