Доноре Владимира Шћекића и Милана Бојичића, захваљујући којима је омогућен бољи живот за Јасмину Међедовић и Видосава Симоновића, угостио је данас предсједник Општине Тихомир Богавац. Њиховим  хуманим подвигом поноси се сваки становник Берана и Никшића, односно Црне Горе, истиче Богавац.

Овај симобличан пријем, према ријечима Богавца, организован је са циљем да донорима, Беранцу и Никшићанину, Општина Беране и њени грађани одају велико признање и искажу неизмјерну захвалност. ,,Ваш храбар и хуман подвиг вриједан је сваког поштовања и треба да буде примјер сваком грађанину Црне Горе. Својом хуманом мисијом спасили сте два живота“- истакао је Богавац.

Донори Милан и Владимир, као и Јасмина и Видосав, захвалили су се предсједнику Богавцу и Општини Беране на овом пажљивом гесту. Искуство које је иза њих, а које је живота вриједно, како су казали, створило је нераскидиву везу међу њима и међу њиховим породицама.

Никшићанина Милана Бојичића је на чин донације бубрега нашој суграђанки Јасмини подстакла суграђанка и пријатељица Константина Нина Војиновић, директорица НВО,, Извор живота“,  која је 2018. године тада непознатој особи донирала бубрег. Захваљујући томе Јасмина, која ради као офталмолог у беранској боници, сада живи квалитетније и сигурније.

Владимир Шћекић донирао је недавно дио јетре нашем суграђанину  Видосаву Симоновићу. Владимир је иначе у Беранама препознат као хуманитарац. Члан је организације Чојство, која одавно помаже суграђанима који су у лошем материјалном стању.

Савјетик у Служби предсједника Зоран Јојић, поред  донора, посебну захвалност упутио је и Константини Нини Војиновић, директорица НВО,, Извор живота“, која је, испред своје НВО, била спона између Јасмине и Никшићанина Милана Бојичића. Поред тога што је и сама донор, препозната је као велики хуманитарац, односно оснивач Народне кухиње у Никшићу.

Предсједник Богавац уручио је донорима признања Општине Беране и симболичне поклоне.

Састанку је присуствовала је и Гордана Сарић, професорица француског језика, Црногорска волонтерка године и Принцеза мира свијета, изабрана у Бриселу, која је похвалила лијеп гест Општине Беране да угости и ода признање храбрим и хуманим људима, Никшићанину и Беранцу.

Састанку је присуствовала и шефица ПР Бироа Ирина Зечевић.