Секретаријат за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине је у периоду од 03.03. до 06.03.2017 године спровео акцију бесплатне додјеле минералног ђубрива КАН-а, пољопривредним произвођачима са подручја општине Беране.

Акцијом су превасходно били обухваћени пољопривредни произвођачи – ратари, узгајивачи озимих и јарих стрних жита, као и највећи произвођачи сјеменског и конзумног кромпира. Такође је одређена количина ђубрива опредијељена Комуналном предузећу и Спортском центру за прихрану парковских и зелених површина, као и спортских терена.

Сходно мјери из Агробуџета за 2017. годину општине Беране, унапређење у ратарству – („3.1. Регресирање минералног ђубрива“),  извршена је набавка 40 000 кг минералног ђубрива КАН-а, при чему је обухваћен 141 корисник ове мјере.

Према ријечима Секретара Ранка Шћекића, ова мјера је наишла на позитивну реакцију међу пољопривредним произвођачима, као и то да ће надлежни Секретаријат и у наредном периоду спроводити сличне активности и радити на унапређењу пољопривредне производње у нашој општини.