Секретаријат за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине је 8. и 9. марта, у просторијама Ватрогасног дома, спровео акцију бесплатне додјеле минералног ђубрива КАН-а, пољопривредним произвођачима са подручја општине Беране.

Акцијом су превасходно били обухваћени пољопривредни произвођачи – ратари, узгајивачи озимих и јарих стрних жита. Такође је одређена количина ђубрива опредијељена Комуналном предузећу и Спортском центру за прихрану парковских и зелених површина, као и спортских терена.

Сходно мјери из Агробуџета за 2018. годину општине Беране, унапређење у ратарству – („Регресирање минералног ђубрива“), извршена је набавка 35.000 кг минералног ђубрива КАН-а, при чему је обухваћен 169 корисника ове мјере.

Према ријечима секретара Ранка Шћекића, ова мјера је наишла на позитивну реакцију међу пољопривредним произвођачима, као и то да ће надлежни Секретаријат и у наредном периоду спроводити сличне активности и радити на унапређењу пољопривредне производње у нашој општини.