У Спомен кући војводе Гавра Вуковића одржана је конференција за медије поводом Беранског културног љета 2015.

Потпредсједник општине Беране др Зоран Марсенић је говорио о значају ове манифестације за нашу општину, као и о подршци која се очекује од представника средстава јавног информисања када је ријеч о промовисању садржаја који су предвиђени програмом. Изразио је задовољство што ће ово љето у Беранама обиљежити бројна културна и спортска дешавања која ће се одржати под покровитељством Општине Беране, а у организацији јавних установа Центар за културу и Полимски Музеј, ДОО Спортски центар, Туристичке организације Беране, као и општинског Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО. Додао је да нас очекује преко двадесет догађаја различитог карактера што показује спремност локалне управе да улаже у културу и подржи овакве и сличне манифестације, као и да је један од критеријума за одабир учесника био да буду наши суграђани чији је рад препознат како у нашој општини тако и шире.

Посебно се осврнуо на одржавање Љетње дипломатске школе у Беранама која носи име знаменитог црногорског војводе Гавра Вуковића, а која ће окупити преко тридесет младих дипломата из читавог свијета. Први пут од оснивања школе два дана програма ће се одвијати у нашој општини. У наставку је упознао присутне новинаре да је једногласном одлуком СО Беране, одлучено да почасни грађанин Беранa буде предсједник Републике Србије Томислав Николић. На сједници СО Беране која ће се одржати 21. Јула, поводом Дана општине, предсједнику Николићу биће уручена Повеља почасног грађанина.

Конференцији су изузев потпредсједника општине, присуствовали директорица Полимског музеја Виолета Фолић, директорица Центра за културу Слободанка Ивановић, директор Спортског центра Горан Зоњић, директор Туристичке организације Беране Иван Радевић, као и секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зоран Јојић.