Гимназија „Панто Малишић“ из Берана основала је средњошколски рок састав уз подршку Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране.

Чланове бенда чине ученици беранске гимназије Јасна Делевић, Милица Ђурковић, Момчило Лончар, Сергеј Боричић, Василије Боричић и Агат Аговић, док их у свијет рокенрола уводи Вујица Јокић – Ричи, музичар са дугогодишњим искуством.

Шесторо младих Беранаца које је спојила љубав према рокенролу, а своје прве ноте свирају у амфитеатру Гимназије маштајући о великим наступима.

Пред њима је већ први изазов јер се ужурбано припремају за прву свирку.

Како наводе, велико им је задовољство што ће имати прилику да наступају на свечаности поводом Дана школе.

Да уживају у њиховој музици на проби овог викенда имали су прилику директор Гимназије Драган Бубања, на чију иницијативу је основан бенд, и општински секретар за културу Никола Урошевић.

Секретар за културу, Никола Урошевић, истакао је важност оваквих иницијатива и подршку коју општина пружа младим талентима. Гимназијалски бенд је пример како се улагањем у културу и уметност може обогатити школски живот и промовисати таленат наших младих људи. Ово је само почетак, и вјерујемо да ће бенд наставити да се развија и инспирише друге ученике“, изјавио је Урошевић.

Директор Гимназије, Драган Бубања, изразио је захвалност Општини која је подржала ову иницијативу. „Поносни смо на наше ученике и њихов труд. Надамо се да ће школски бенд постати важан дио школског духа и да ћемо свједочити успјесима ових младих људи у будућности“, рекао је Бубања.