Како су саопштили организатори, након састанка са предсједником општине, називу манифестације додато је име нашег суграђанина, покојног Жарка Нишавића – Далтона, који се у младости успјешно бавио боксом, и потврдили да ће промотер турнира бити Дејан Златичанин, ВБЦ шампион свијета у лакој категорији.

Предсједник општине Драгослав Шћекић, примио је представнике Боксерског савеза Црне Горе, директора – Здравка Матовића, ВБЦ првака свијета у лакој категорији – Дејана Златичанина и његовог брата, вишеструког првака – Момчила Златичанина.

Повод њихове посјете су припреме за организовање традициноналног спортског догађаја „Беранска рукавица“, који ће бити одржан 8. јуна у хали спортова.

„Ове године смо одлучили да додамо називу манифестације – име и презиме Беранца, покојног Жарка Нишавића – Далтона, који се успјешно бавио боксом у младости“, саопштено је овом приликом и објашњено да ће убудуће званичан назив овог догађаја бити: „Беранска рукавица – меморијал Жарко Далтон Нишавић“.

Гости су у наставку упознали предсједника са тренутним активностима који се спроводе у циљу што боље организације боксерксог турнира.

„За сада је познато да ће на програму манифестације бити два професионална, као и неколико аматерских мечева. У улози промотера самог догађаја биће управо Дејан Златичанин, ВБЦ шампион свијета у лакој категорији“, речено је.

Предсједник Шћекић је истакао да нема сумњи да ће и ове, као и претходних година, организација овог турнира бити на завидном нивоу.

„Општина Беране која увијек препознаје добре и квалитетне спортске манифестације – подржаће овај турнир“, рекао је предсједник Шћекић.

Састанку у кабинету предсједника присуствовали су и представници бокесерског клуба Раднички из нашег града, Вучић Добрашиновић – спортски директор; и његов син, Милија Добрашиновић, секретар клуба. Присутан је био и савјетник предсједника Зоран Јојић.