Под покровитељством Општине Беране и Црногорског олимпијског комитета, а у организацији Друштва за спортску рекреацију из Берана, у главној улици, већ другу годину, одржана је спортско – рекреативна манифестација којом је обиљежен Међународни олимпијски дан.

Овај догађај су својим учешћем употпунили спортски колективи из нашег града са својим најмлађим члановима, њих више од 200, и то стонотенисерски клубови „Будимља“, „Будим“ и „Иванград“,  ЖОК „Иванград 2011“, РК „Иванград“,   Стрељачки савез општине Беране, КК „Лим“, ОКК „Иванград“, АК „Лим“ и ЖФК „Цветекс“.

У име локалне управе присутне је поздравио Дарко Стојановић, менаџер Општине, који се иначе професионално бавио фудбалом у младости.

„Општина се у претходном периоду, упркос отежаној финансијској ситуацији, трудила да помогне спортске колективе у нашем граду, да им омогући услове за несметано функционисање, а то ћемо чинити и убудуће. Развој спортске инфраструктуре у Беранама је од изузетне важности за све нас, а у прилог томе говори и изградња нове спортске хале чије нас отварање очекује врло брзо. Ту је важно споменути и реконструкцију источне трибине фудбалског стадиона по УЕФА стандардима у сарадњи са ФСЦГ. Наш циљ је да у неком будућем периоду постанемо озбиљна спортска дестинација не само у Црној Гори, него и шире“, казао је Стојановић искористивши прилику да посебно поздрави организаторе и челнике ЦОК-а, рукометну репрезентативку Ему Рамусовић и нашег суграђанина, рукометаша Мијајла Марсенића, који је иначе игра у репрезентацији Србије, а који су својим присуством увеличали овај дан, као и све младе људе из различитих спортскик колектива који су будућност беранског спорта.

У наставку је говорио Предраг Марсенић, директор Црногорског олимпијског комитета.

„Представља ми част и задовољство што сам опет на овај дан у Беранама и што имам прилику да видим све ове младе спортисте и  увјерен сам будуће велике звијезде црногорског спорта, као што су то њихови суграђани, Ема Рамусовић и Мијајло Марсенић, велика имена регионалне рукометне сцене, који су данас са нама“, казао је Марсенић.

На крају се обратила лично и Ема Рамусовић, рукометна репрезентативка и учесница Олимипјских игара у Рију 2016. године,  која тренутно брани боје подгоричке „Будућности“.

„Желим да се захвалим организаторима што су ме позвали да учествујем у промоцији олимпијских вриједности, спортског духа, здравом начину живота и подстицању дјеце на бављење физичком активношћу. Беране је увијек био град спорта јер су управо овдје поникла велика спортска имена, те из тог разлога вјерујем да међу овим младим људима налазе будући олимпијци и шампиони који ће уз огроман труд и одрицање живјети олимпијски сан који је сан сваког спортисте“, завршила је она.

Подсјећамо, Међународни олимпијски дан се организује у 206 земаља свијета поводом обиуљежавања рођендана Међународног олимпијског комитета.