Највеће дјечје музичко такмичење у нашој земљи „Црна Гора у ритму Европе“ одржано је јуче у Тивту. Наше представнице – Џејла Алихоџић, Сашка Шћекић, Валентина Рајковић и Ена Ђукић из плесног клуба „Дуга“, наступиле су прве и заузеле пето мјесто у јакој конкуренцији.

текст

На сцени пред пуном салом, такмичила су се дјеца из 12 градова, а побједу је однио тим из Подгорице који је изводио пјесму „Тhe fire in your eyes“ , која је представљала Израел на Еуросонгу 2008. године.

Беранке су представљале Краљевину Норвешку са пјесмом „Icebreaker“, њихове представнице на Еуросонгу 2016. године – Агнете.

Наша Џејла је одушевила гласом, док су плесачице изводиле кореографију за коју је била задужена Нина Рмуш.

„Задовољне смо наступом иако је пласман могао бити пуно бољи“, каже Џејла и додаје да су имали најзахтјевнију пјесму у вокалном смислу на самом такмичењу.

текст

По гласовима стручног жирија, Беранке су биле четврте, а по гласовима публике путем СМС порука пете – што је и пресудило.

На такмичењу, које је у директном преносу приказивано на првом програму РТЦГ, учествовала су поред Берана и Подгорице, дјеца из Даниловграда, Бијелог Поља, Плава, Пљеваља, Петњице, Мојковца, Котора, Никшића, Тивта и Херцег Новог.

текст

Специјални гост овог музичког шоу програма била је поп пјевачица Гоца Тржан, а у ревијалном дијелу са још једном кореографијом представио се плесни клуб „Дуга“.

Учешће и одлазак наших представница на ово престижно дјечје такмичење обезбиједила је Општина Беране.

Идуће године музички шоу „Црна Гора у ритму Европе“ биће одржан у Подгорици.

текст
текст
текст
текст