Почело је гласање за највеће дјечје музичко такмичење „Црна Гора у ритму Европе“. Подржимо наше представнице Сашку, Џејлу, Валентину и Ену, слањем порука на 14741 и гласањем за број 1. Линије су отворене до 1. јуна када је заказано финале у Тивту.

Дјеца БеранаСашка Шћекић, Џејла Алихоџић, Валентина Рајковић и Ена Ђукић, представљаће наш град и Норвешку у финалу такмичења „Црна Гора у ритму Европе“.

Аудиција за учешће на овој манифестацији организована је средином фебруара у сали Центра за културу, Поменуте дјевојке су у јакој конкуренцији изабране од стране стручног жирија да представљају Беране на овом престижном музичком такмичењу.

Овај догађај подржава Општине Беране, јер је, како је раније саопштено: учешће у овом креативном пројекту још један вид подршке Општине дјеци и младима, развоју њихове креативности и отворености, стварању нових пријатељстава и стицању знања.

На манифестацији ће наступити млади из 12 општина, а осим Берана ту су представници Херцег Новог, Даниловграда, Бијелог Поља, Плава, Пљеваља, затим Петњице, Мојковца, Котора, Никшића, Подгорице и Тивта.

Земље које представљају су Норвешка, Украјина, Кипар, Шпанија, Данска, Шведска, Финска, Аустралија, Италија, Израел, Белгија и Црна Гора.

Радио – телевизија Црне Горе уживо ће прености цјелокупни догађај од 17.00 часова.