Истицањем европске заставе  на згради Општине 28. јула, Беране се прикључило кампањи „Спајамо Европљане“, коју је покренуо фински град Јенсу, а подржало финско Министарство спољњих послова и Заједница општина и региона Финске.

„Вјерујемо да је Европа у којој живимо далеко од савршене, али је најмање несавршена од постојећих алтернатива. Зато вас позивамо да се укључите и подијелите овај дана са нама.“ каже се у иницијативи града Јенсуа. „Ово је мали гест, али много значи нама који живимо у забаченим крајевима Европе“

„Не говоримо о Европској унији као институцији – говоримо о  томе како је бити Европљанин и о потреби за бољим локалним лидерством за наше људе. Не дефинишемо границе Европе ни на који начин. Европска застава је и застава Савјета Европе који има 47 земаља чланица“ закључује се у позиву.

Иницијативи се прикључило 239 градова из цијеле Европе, међу којима су и главни градови Амстердам, Љубљана и Хелсинки. Беране је једина општина из Црне Горе која учествује у кампањи „Спајамо Европљане“.

Више детаља на сајту:

http://www.connectingeuropeans.eu/who-is-in/

 

#Whoisin #WeAreEurope