У београдској галерији „Н.ЕОН“ отворена је заједничка изложба радова под називом „Фреквенције“ нашег Беранца, који живи и ради у Београду, успјешног сликара и архитекте Дејана Бабовића и његове колегинице Аде Бел.

Беранац Дејан Бабовић отворио изложбу у Београду, присуствовао предсједник Шћекић

Умјетници су по први пут заједно изложили своје радове у несвакидашњем концепту инспирисане невидљивим нитима којима је прожет живот, таласима на којима се срећу људи и збивају шаренолики догађаји.

„Жице су то на којима се одвија и тече симфонија живота, а ми смо на својим радовима приказали доживљај тог феномена, кроз своје интересантне приче. Слике које вам представљамо прозори су у бескрајне и занимљиве свјетове. Апстракција, реализам, форме, свијет без форме… спој наизглед неспојивог. Сусрет два свијета креира нове свјетове“, казао је Бабовић овом приликом.

Отварању изложбе умјетника, поред великог броја гостију из друштвеног и културног живота српске престонице, присуствовала је делегација Општине Беране у саставу Драгослав Шћекић, предсједник општине, Дарко Стојановић, савјетник предсједника, и Никола Урошевић, шеф Бироа за односе са јавношћу.

„Морам да истакнем да је долазак господина Шћекића за мене посебна част. Упознали смо се прије неколико година у Полимском музеју у Беранама на отварању моје изложбе. Он је дошавши вечерас исказао велико поштовање јер је присутан овдје како у своје име, тако и у име свих мојих земљака као предсједник општине“, истакао је Бабовић.

О умјетнику:

Дејан Бабовић је рођен 1962. у Иванграду (Беране).

Дипломирао на Архитектонском факултету у Београду1988. године.

Члан Архитектонске секције УЛУПУДС-а од 1992. године.

Реализовао је преко двеста пројеката ентеријера јавних и приватних објеката различитих габарита, као и десетак пројеката објеката.

Учесник је свих Салона архитектуре од 1992. године до данас, Мајских излозби од 1994-те, Новосадских Салона архитектуре од 1996-те и многих других изложбених манифестација.

Запажени су и библиофилски садржаји у већини часописа који се баве архитектонском проблематиком, као и учешће у ТВ емисијама о архитектури.

Добитник је многобројних стручних награда и признања.