На градском стадиону у организацији Општине Беране и АК „Лим“, а под покровитељством Атлетског савеза Црне Горе, одржан је VI Међународни атлетски митинг „Иванград 2018“ на којем су наступили атлетичари из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине.

Овогодишњи митинг окупио је око 100 такмичара из 26 атлетских клубова. Берански атлетичари из АК „Лим“ су забиљежили запажене атлетичаре, освојивши пет медаља.

Такмичење је отворио секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Горан Фолић који је казао да ће Општина Беране и ресор на чијем је челу увијек подржати овакву и сличне манифестације.

„Атлетика као краљица спортова приближава дјеци праве вриједности као што су здрав начин живота, једнакост, фаир плаy и подстицање за бављењем физичком активношћу“, нагласио је Фолић.

Марија Живковић окитила се златном медаљом у трци на 800 метара, а Кристијан Матковић је заузео друго мјесто у троскоку. Огњен Марсенић у трци на 60 метара – пионири био је други, док је у скоку у даљ- пионири био трећи. Маша Бубања у трци на 60 метара – пионири освојила је бронзану медаљу.

Невена Добрашиновић, Маша Бубања и Анђела Марсенић, у дисциплини скок у даљ, заузеле су четврто, пето и шесто мјесто.

Од Беранаца је учествовао и Милош Ђуришић, члан Специјалне олимпијаде, који је у бацању кугле освојио пето мјесто.

Најбољи атлетичар митинга у мушкој конкуренцији је Страхиња Јованчевић из београдске Црвене Звезде, који је у дисциплини скок у даљ скочио 7,98м.

Код жена најбоља је била Милица Гардашевић, из Атлетског клуба „Војводина“, која је остварила норму за учешће на Европском првенству.

На такмичењу је оборено осам рекорда митинга а Един Еровић, члан АК „Јединство“ из Бијелог Поља, оборио је 22 године стар рекорд Црне Горе за јуниоре на 400 метара, резултатом 48,88.

Испред Атлетског савеза митингу су присуствовали члан УО Миодраг Томовић и генерални секретар АСЦГ Милан Маџгаљ.

Промотер митинга је био Славиша Вранеш сениорски рекордер Црне Горе на 400м и учесник Олимпијских игара у Сиднеју.

Такмичили су се и чланови Параолимпијског комитета Црне Горе на чијем је челу Игор Томић, као и представници Специјалне олимпијаде.