Атлетичари Берана остварили су запажен резултат током другог дана на 56. МОСИ – Соколац 2019, освојивши двије медаље. Филип Иштановић је узео злато у трци на 100 метара, а Марија Живковић је, иако повријеђена, била сребрна на 400 метара.

mosi sokolac berane

„Ово ми је други резултат каријере. Лични рекорд ми је 10.88, а данас је био 10.93 што је показатељ да сам добро радио и да сам на добром путу да покажем колико могу у другом дијелу сезоне“, казао је Филип који је иначе двоструки шампион ателтског митинга у Беранама на 100 метара.

mosi sokolac berane

Марији је ово било шесто учешће на МОСИ, а пета узета медаља што је велики успјех.

„Морам нагласити да ми ова медаља утолико више значи ако се узме у обзир да сам трчала под повредом. Задовољна сам другим на 400 и петим мјестом на 800 метара“, навела је млада беранска атлетичарка коју очекује ускоро сениорско првенство на којем ће покушати да избори пласаман на Европско клупско првенство које се одржава у Скопљу.

mosi sokolac berane

Добар резултат је овом приликом остварио и млади Огњен Марсенић који је био четврти на 100 метара са резултатом 11,59.

mosi sokolac berane

У скоку удаљ Невена Добрашиновић је заузела осмо мјесето. Маша Бубања била девета у овој дисцпилни, а у трци на стотину метара са препонама седма. Иначе је њој ово била друга трка током каријере.

mosi sokolac berane

Лазар Живковић је бацању кугле био седми.

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *