Атлетичари Берана остварили су запажен резултат током другог дана на 56. МОСИ – Соколац 2019, освојивши двије медаље. Филип Иштановић је узео злато у трци на 100 метара, а Марија Живковић је, иако повријеђена, била сребрна на 400 метара.

mosi sokolac berane

„Ово ми је други резултат каријере. Лични рекорд ми је 10.88, а данас је био 10.93 што је показатељ да сам добро радио и да сам на добром путу да покажем колико могу у другом дијелу сезоне“, казао је Филип који је иначе двоструки шампион ателтског митинга у Беранама на 100 метара.

mosi sokolac berane

Марији је ово било шесто учешће на МОСИ, а пета узета медаља што је велики успјех.

„Морам нагласити да ми ова медаља утолико више значи ако се узме у обзир да сам трчала под повредом. Задовољна сам другим на 400 и петим мјестом на 800 метара“, навела је млада беранска атлетичарка коју очекује ускоро сениорско првенство на којем ће покушати да избори пласаман на Европско клупско првенство које се одржава у Скопљу.

mosi sokolac berane

Добар резултат је овом приликом остварио и млади Огњен Марсенић који је био четврти на 100 метара са резултатом 11,59.

mosi sokolac berane

У скоку удаљ Невена Добрашиновић је заузела осмо мјесето. Маша Бубања била девета у овој дисцпилни, а у трци на стотину метара са препонама седма. Иначе је њој ово била друга трка током каријере.

mosi sokolac berane

Лазар Живковић је бацању кугле био седми.