Радови на асфалтирању пута Магистрала – Дапсиће, у дужини од 1200 метара, које Општина Беране реализује у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја у оквиру ИФАД програма, биће завршени у току дана.

Асфалтирање пута Магистрала – Дапсиће биће завршено до краја дана

За сјутра је у плану асфалтирање путног правца Петњик – Загорје укупуне дужине од 1320 метара, док је раније завршен пут Гаража Дапсиће – Петњик у дужини од 560 метара.

Подсјећамо, ради се о пројекту који се тиче стварања кластера и трансформације руралних подручја (РЦТП), и који траје пет година. Ове године је у склопу овог пројекта одобрено асфалтирање седам путева у дужини од око пет километара, као и санација водовода у мјесној заједници Загорје.

Поред поменутих радиће се још следећи путни правци: Бабино – Крушке у дужини од 400 метара, Заграђе – Долина Цикића у дужини од 450 метара, Заграђе – Брдо Трифуновића у дужини од 600 метара и Бубање – Качмор у дужини од 500 метара.

Рок за извођење радова је 60 дана од дана потписивања уговора. Координатор пројекта Милутин Мићовић се нада да ће планирани радови бити завршени у предвиђеном року.

“Пројекат траје пет година и има велики значај за сеоско подручје наше општине. Пројекат се осим у Беранама спроводи у још пет општина у Црној Гори. Ово је друга година пројекта који траје до 2023. године. Тренутно се приступило асфалтирању путева у нашој општини. Након завршених радова имаћемо још пет километара асфалтираних саобраћајница што је значајна ствар за наша села”, истиче он.

Асфалтирање пута Магистрала – Дапсиће биће завршено до краја дана

Наглашава да се пројекат спроводи у шест беранских мјесних заједница.

„Како нису све општине обухваћене овим пројектом тако нису ни сва села у општини Беране, већ одређене зоне које су експерти ангажовани на пројекту одредили као добре за развој Кластера сјеменског кромпира и Кластера меса. У општини Беране пројекат се спроводи у шест мјесних заједница. Прошле године у првој години пројекта асфалтиран је пут у мјесту Драгосава у дужини од 1286 метара. Преко пројекта било је одобрено асфалтирање 1000 метара пута у Драгосави, а Општина је осталих 286 метара финансирала у износу од сто одсто како би се заокружила цјелина“, закључује на крају.