Оперативни штаб за заштиту и спашавање одржао је јуче састанак на којем је разматрана епидемиолошка ситуација у граду. Констатовано је да је тренутна ситуација стабилна и да је број новозаражених у опадању у последњих неколико дана.

Оцијењено је да се мјере за спречавање и сузбијање преношења коронавуруса масовно не поштују.

Апелује се на све грађане да је максимална опрезност и даље потребна, као и да ће све инспекцијске службе појачати контролу у циљу већег поштовања прописаних мера од стране Института за јавно здравље.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање дужан је једном седмично доставити извештај о спроведеним активностима Министарству здравља.

У ишчекивању вакцинације и информација од надлежних органа везаних за њен почетак, очекујем да ће и грађани имати још мало стрпљења и поштовањем свих прописаних мјера помоћи нашим здравственим радницима да што успјешније спроведу масовну вакцинацију у наредним периоду„, једна је од главних порука са сједнице.

Састанку су присуствовали др Јулијана Зечевић – в.д. директорица Дома здравља, др Снежана Радованић, др Марија Марсенић-Нововић, Рада Бабовић – Управа за инспекцијске послове, Александар Ојданић – начелник Комуналне полиције, Драган Зечевић – секретар за инспекцијске послове, Маријан Рачић – начелник Центра безбједности Беране, Предраг Кукаљ – командир ЦБ Беране, Милица Рачић – администраторка штаба и Стефан Нововић – савјетник за информисање у Бироу за односе са јавношћу.