„Апелујемо на грађане да поштују мјере. Зједничким активностима свих нас можемо бити успјешни у спровођењу свих мјера, које имају за циљ заштиту здравља и живота грађана Берана. Како би се поправила епидемиолошка ситуација, у наредном периоду градом ће патролирати мобилни тимови инспекцијских служби и Управе полиције. Њихов задатак је да обилазе критична мјеста у граду како би упозоравали грађане да се придржавају мјера, а против неодговорних лица биће поднијете кривичне пријаве“, саопштено је након састанка представника Општинског тима за заштиту и спашавање и Оперативног штаба за инспекцијску контролу.

Апел грађанима Берана да поштују мјере како би се зауставило ширење коронавируса

Данас је у згради Општине Беране одржан заједнички састанак представника Општинског тима за заштиту и спашавање, Оперативног штаба за инспекцијску контролу, Оперативног мини штаба који је формиран за подручје општине Беране и Управе полиције.

На састанку је разговарно о спровођењу мјера у инспекцијским контролама како НКТ-а, тако и мјерама из Закона о заштити становништва од заразних болести.

Учесници састанка су разговарали на који начин могу да се организују успјешне инспекцијске контроле, како би се зауставило ширење инфекције Ковид-19.

Такође је указано да уколико превентивне не буду дале резултате да ће инспекцијски органи предузимати све репресивне мјере, од прекршајне одговорности, преко кривичне одговорности до затварања угоститељких објеката.

Апел грађанима Берана да поштују мјере како би се зауставило ширење коронавируса

„Апелујемо на грађане да поштују ове мјере. Зједничким активностима свих нас можемо бити успјешни у спровођењу свих мјера, које имају за циљ заштиту здравља и живота грађана Берана“, саопштено је.

Како би се побољшала епидемиолошка ситуација у Беранама, одлучено је да ће градом у наредном периоду патролирати мобилни тимови састављени од службеника локалних и државних инспекцијских служби, као и Управе полиције.

„Задатак мобилних тимова је да спроводе заједничку контролу обилажењем критичних тачака у граду (шеталиште, паркови, угоститељски објекати, подручје око здравствених установа…), како би упозоравали грађане да се придржавају мјера, а у крајњем случају против неодговорних лица биће поднијете кривичне пријаве“, наводи се.

Апел грађанима Берана да поштују мјере како би се зауставило ширење коронавируса

Састанку су присуствовали у име Општине Беране, потпредсједник општине Беране Марко Лалевић, начелник Комуналне полиције Александар Ојданић, секретар за финансије и економски развој Бојан Радошевић, помоћник у Секретаријату за инспекцијске послове Јован Синановић, шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић и савјетница у Општини Беране Милица Рачић.

У име Оперативног штаба за инспекцијску контролу, присуствовали су шефица штаба Нада Ђурђић, представник Управе за инспекције послове Ферзад Кардовић и инспектор Богдан Раичевић.

Био је присутан и командир беранског Центра безбједности Марјан Рачић, као и тржишна инспекторка из Берана Амра Исовић. Испред Радио Берана присуствовао је новинар Андрија Турчиновић.