Предсједник општине Драгослав Шћекић се у разговору са турском амбасадорком захвалио развојној агенцији ТИКА која је кроз своје пројекте донирала сензорну собу Дневном центру, као и због предстојећег пројекта уређења парка поред Лима.

текст

Амбасадорка Турске Сонгул Озан боравила је у радној посјети Беранама, са својим сарадницима.

На састанку са турском делегацијом, предсједник Шћекић исказао је задовољство због посјете, честитао госпођи Озан која је недавно ступила на дужност амбасадорке и упознао госте са активностима локалне управе.

текст

Предсједник је говорио о привредној слици Берана, могућностима која нуди Бизнис зона на Рудешу.

Посебно је исказао захвалност турској Агенцији за међународну сарадњу и координацију ТИКА због пројеката који су реализовани и који су тек у плану у нашем граду, мислећи првенство на донацију Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју и на предстојеће уређења градског парка.

текст

Предсједник је говорио о добрим односима Берана и града побратима Караисали у Адани.

Амбасадорка Озан истакла је да велики значај придају сарадњи са Општином Беране. Најавила је даљу сарадњу кроз пројекте ТИКЕ, као и Института Yunus Emre и најавила поновну посјету како би размотрили потенцијале Берана, у области привредних улагања, туризма, културе.

текст

Беране је примјер склада гдје живе различите етничке групе и вјерске заједнице у хармонији и миру, а у Турској живи значајан број исељеника из Берана и Црне Горе.

Координатор ТИКЕ у Црној Гори Енвер Ресулогулари истакао је задовољство сарадњом и подршком коју добијају од Општине на реализацији пројеката и у том духу најавио уређење градског парка донацијом ТИКЕ, као и активност додјеле пластеника пољопривредницима.

текст

Састанку су присуствовали предсједник СО Беране Новица Обрадовић, менаџер Општине Владимир Ђаковић, пројект менаџер Маја Пешић и савјетници у Служби предсједника, Ана Секулић и Дарко Стојановић.