Велики концерт поп састава Амадеус бенд у главној улици у Беранама, претходно најављен за сриједу 1. мај, одржаће се у недељу 5. маја од 21 час.

У понедељак 6. маја у главној беранској улици наступиће Дејан Петровић и Биг бенд. Ово ће бити други велики концерт најбољих трубача у региону у Беранама. Први пут су наступили још 2015. године за Дан општине и направили феноменалну атмосферу.

„Већ влада велико интересовање међу грађанима Берана за планирана музичка дешавања, а очекујемо да ће оба концерта у нашој главној улици привући и велики број посјетилаца из градова широм Црне Горе“, саопштено је из општинског Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО, који су организатори музичких дешавања, под покровитељством Општине Беране.

Обје вечери атмосферу ће додатно загријавати ДЈ Савке.

Нагласили су и да ће први Прољећни базар у Беранама почети, као што је и првобитно планирано, 1. маја, али да ће трајати дуже, односно до 7. маја.

Истичу да се музички садржаји мањег обима, најављени за 2. и 4. мај у склопу базара, отказују због планирана поменута два велика концерта 5. и 6. маја у главној беранској улици.

„На базару ће се представити сувенири и радиности у духу празника“, саопштено је из Општине Беране.

На радост најмлађих суграђана у петак ће бити организовано фарбање јаја у главној улици, док ће у недјељу, на дан Васкра, бити одржане Васкршње игре без граница.