Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране подржао је кампању Агенције за заштиту животне средине „За љепшу и здравију Црну Гору“. Кампања је покренута у сарадњи са Министарством екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе, а поводом тридесетогодишњице од проглашења Црне Горе за еколошку државу.

У оквиру кампање је организована садња у дворишту Опште болнице у Беранама, коју су обавили волонтери канцеларије младих Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО (који је и организатор волонтерског рада), а у сарадњи са ДОО „Комунално“ Беране – сектор Чистоћа и градско зеленило. Том приликом, засађено је више десетина садница. У акцији сађења учествовали су ђаци двије средње школе: Гимназија „Панто Малишић“ и ССШ „Вукадин Вукадиновић“, као и НВО „Центар еколошких иницијатива“ из Берана.

У току акције одржан је час у природи на тему озона и заштите озонског омотача, а симболичне поклоне дјечјем одјељењу уручили су директор Агенције за заштиту животне средине др Милан Газдић, потпредсједник Општине Беране Марко Лалевић и савјетница у Агенцији Татјана Бољевић.

Агенција за заштиту животне средине је посјету Беранама искористила за састанак са НВО „Регионална развојна агенција Бјеласица, Комови и Проклетије“, а у циљу успостављања могуће сарадње, као и са директором ССШ „Вукадин Вукадиновић“ г. Миодрагом Поповићем.