У оквиру акције чишћења ,,Уклонимо дивље депоније”, у организацији Д.О.О.,,Комунално”, до сада су очишћене двије дивље депоније. У Доњим Лугама, преко пута гробља, радници Комуналног предузећа, са механизацијом, уклонили су нагомилан отпад и очистили терен, а у току је и постављање заштитне ограде.   На дионици пута Беране- Лубнице, у склопу ове акције, уклоњена је и дивља депонија на овом потезу, која је настала дугоричним несавјесним одлагањем отпада од стране грађана. Радници овог предузећа, јуче су, поред редовних активности, уклонили нагомилани отпад и у Беранселу.

Из Општина Беране и  Комуналног предузеће поручују грађанима,  да дају  допринос очувању очишћених  локација, да не дозволе поновну девастацију природног октужења и да, након споведених активности, поштују правила плавилног одлагања отпада.

Како је раније саопштено, основни циљ акције је уклањање дивљих депонија са територије општине, насталих несавјесним одлагањем грађевинског, биолошког и другог отпада  на локацијама које за ту сврху нису предвиђене.  Поред овога, један од циљева акције јесте и подизање нивоа свијести грађана Берана о правилном одлагању отпада,  у циљу очувања животне средине и одржавања чистоће града, приградских насеља и села.

Комунално предузећа, акцију спроводи у сарадњи  са партнерима: Општином Беране, односно Секретаријатом за инспекцијске послове и Комуналном полицијом, Агенцијом за изградњу и развој Берана и Иванград Студиом.