Поводом  Мeђународног дана младих, који се обиљежава 12.августа, Савјет младих општине Беране организује акцију под слоганом „Бициклом кроз културу“.

Из Савјета младих су казали да је њихова активност замишљена како би с једне стране промовисала здраве стилове живота кроз употребу овог превозног средства и, с друге стране, показала да млади вриједнују културно наслеђе кроз посјету споменицима који се налазе на територији наше општине.

„Ове године обиљежавамо Међународни дан младих у духу повезивања глобалних и локалних тема. Како Уједињене нације обиљежавају овај дан под слоганом „Трансформација образовања“, ми смо одабрали да у складу са тим на нешто другачији начин организујемо ову манифестацију, истакли су они.

Акција ће почети у понедељак у 16 часова,  окупљањем учесника у центру града, гдје ће се извршити њихова регистрација и одакле ће кренути вожњу по испланираној рути.

„Позивамо вас да нам се придружите да заједно обиљежимо Међународни дан младих.

Од 16-17 часова је окупљање у центру града, код штанда, гдје ће бити извршена регистрација учесника и гдје ће сви пријављени да добију мајице, а они који буду без бицикла, добиће на употребу, које ће по завршеној активности вратити, у 17-17:15 часова посјетит ћемо  Полимски музеј, након тога у 17:30 часова кућу Гавра Вуковића, период од 17:40 до 18:00 часова предвиђен је за посјету манастира Ђурђеви Ступови, затим 18:15 часова спомен парк на Јасиковцу, гдје ће бити организовано дружење, уз освјежење и осврт на тему окупљања“, стоји у саопштењу Савјета за младе општине Беране.