Општина Беране и Општина Андријевица реализују пројекат „Туристичким стазама сјевера“ чији је циљ унапређење туристичке понуде наше двије општине, као и обједињавање исте у циљу међуопштинске сарадње и економског развоја. Пројекат финансира Краљевина Норвешка преко пројекта “Норвешка за вас – Црна Гора”, а обухватиће адаптацију два планинарска дома Суводо у Беранама и Криви до у Андријевици.

Aдаптацијa планинарских домова у склопу програма „Норвешка за вас“ у завршној фази

Тим поводом, Општину Беране су посјетили чланови УНОПС тима како би пратили реализацију завршних активности, као и разговарали о могућностима накнадне сарадње и будућих пројеката: Армен Чекић, Јелена Рајковић и Анђела Тајић. У име локалне самоуправе састанку су присуствовали: Иван Радевић – директор Туристичке организације Беране, Вуко Тодоровић – директор ДОО „Водовод и канализација“, Милица Осмајлић – архитекта у Општини Беране, Рада Барјактаровић – финансијски менаџер пројекта и Маја Пешић – руководилац пројекта.

Истакнуто је да сјевер Црне Горе обилује природним љепотама и туристичким потенцијалима које је потребно представити и искористити их у погледу економског развоја општина Беране и Андријевица, које су као дио „неразвијеног сјевера“ приоритетне у дијелу развоја, запошљавања и економског јачања.

„Веома важно је поменути да ће се побољшати сарадња међу партнерима кроз омогућавање заједничког учешћа у развоју подручја сарадње. То значи радити на бољој капитализацији и кориштењу људских, природних туристичких ресурса, тако да су они позиционирани као заједничке предности“, заједнички је оцијењено након састанка.

Aдаптацијa планинарских домова у склопу програма „Норвешка за вас“ у завршној фази