Поводом затварања успјешно реализованог пројекта ,,Одговор на Ковид 19 на сјеверу Црне Горе“, кроз развојни програм Mинистарства вањских послова Републике Бугарске преко црногорске Амбасаде ,,ОДА 2022”, у радној посјети  Општини Беране данас је боравила Амбасадорка Бугарске у Црној Гори, Њ.Е. г-ђa Меглена Плугчиева.  Вриједност пројекта, за који је Општина Беране аплицирала код Амбасаде Бугарске за Општу болницу као корисника, износи 35.000 еура, без ПДВ-а. Предсједник Општине Вуко Тодоровић изразио је задовољство реализацијом овог, за ширу заједницу, важног пројекта, који ће у многоме унаприједити услове рада стучног кадра и процес лијечења пацијената беранске болнице.

Амбасадорка Плугчиева изразила је задовољство због, више него успјешно реализованог пројекта, захваљујући, према њеним ријечима, професионалности локалне самоуправе, односно Пројектног тима Општине Беране на челу са пројект менаџером Мајом Пешић. Како је казала, Амбасада Бугарске не крије задовољство што је имала прилику да, кроз пројекат,  допринесе унапређењу услова рада беранске Болнице, што представља велики бенефит не само за становнике Берана него и сјевера Црне Горе. Амбасади Бугарске је важно што кроз овакве програме подршке може конкретно да буде од помоћи народу Црне Горе, као што је то учинила за Беране и још неколико других општина у земљи.

Предсједник Тодоровић изразио је спремност да локална управа, на челу са пројeктним тимом, настави успјешну сарадњу са бугарском Амбасадом и  на другим пројектима који се тичу важних области, а све у циљу унапређења животног стандарда у беранској општини. Помоћ општинама на сјеверу, које су нажалост препознате као мање развијене, од велике је важности јер кроз пројекте у великој мјери унапређујемо инфраструктуру а самим тим и стандард грађана, казао је он.

Предсједник Тодоровић и амбасадорка Плугчиева након састанка обишли су Општу Болницу, гдје су разговарали са директором др Милорадом Магделинићем и његоговим сарадницима. Кроз пројекат Општа Болница добила је опрему – систем за кисеоник и хидрауличне кревете за ковид одјељење, казао је др Магделинић и додао да је беранска Болница реномирана здравствена установа, једна од најбољих на сјеверу и Црној Гори, како по кадровским капацитетима, тако и у погледу инфраструктуре и опреме и самим тим заслужује да буде регионални здравствени центар. Уз помоћ Владе , интензивно се ради на испуњењу свих услова како би у кратком року тај циљ био и  постигнут,  истакао је он.

Данашњим састанцима присуствовале су и Пројект менаџер  на пројекту и помоћница сектетара за економски развој Општине Беране Маја Пешић и шеф ПР Бироа Ирина Зечевић.