Седма по реду традиционална ,,Ладица ђинђува по тргу просута“ одржаће се 23.јула са почетком у 20.00 часова на Његошевом тргу у Беранама.

Програм, намијењен љубитељима умјетности, ове године окупиће писце, глумце, пјеснике, музичаре из Берана , Подгорице, Београда  и Трстеника. У програму учествоваће: Милош Милошевић-  Шика, Мира Саичић, Ксенија Раденовић, Теодора Ивановић као и Бендови ,,Звек“ и ,,Алт“.

На манифестацији ће наступати и позната црногорска глумица Маја Шаренац.

На поетско музичкој вечери гостоваће и академски сликари из Црне Горе, Србије, Македоније и Литваније који тренутно бораве у Беранама, у склопу Ликовне колоније која се одржава у Калудри: Перо Никчевић, Звонко Павличић, Маја Ефтимова Стојанова,  Далибор Дадо Ћетковић, Иева Лиаугаудаите, Марија Николић и Ирвин Масличић.

Организатор манифестације је Секретаријат за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Општине Беране, док је Туристичка  организација помогла организацију програма.

Пријатељи манифестације су ,,Плантаже 13.Јул“, као и угоститељски објекти на Његошевом тpгу:  Смаглерс Пуб , Пуб Штаб, Кућа Бар, Гараж Бар и Фризерски салон Ана.