Четрнаесте по реду “Полимске књижевне стазе“ биће одржане у петак, 20. новембра, са почетком у 13 сати, у Народној библиотеци „Др Радован Лалић“.

23.11. / 14. "Полимске књижевне стазе"

Ова традиционална културна манифестација, у организацији Центра за културу а под покровитељством Општине Беране и Министарства културе, посвећена је ове године Милосаву Бабовићу који  је докторирао тезом  „Достојевски код Срба“ на Филозофском  факултету у Београду 1958. годинe,  гдје је и дипломирао.

О животу и дјелу  Милисава Бабовића говориће проф. др Драган Копривица и мр Радоје Фемић,  медијатори  су Вања Драгојевић и Марија Иритано, а уредник програма је Велимир Ралевић.

Бабовићје био професор на Филолошком факултету у Београду, члан Црногорске  академије  наука  и  умјетности, почасни доктор Московског универзитета „Ломоносов“, редовни члан Матице српске. Преводио је и проучавао дјела руских писаца: Достојевског, Чехова , Леонова и др.

Програм ће се одржати без присуства публике због коронавируса, али ће бити емитован наредног дана на Јутјуб каналу Центра за културу, као и на њиховој Фејсбук страници.