Други јесењи дјечји фестивал „Лимско срце“ биће одржан 28, 29. и 30. октобра 2015. године. Ова манифестација посвећена је образовању, дружењу и забави дјеце предшколског узраста и ученицима нижих разреда основне школе.

Фестивал ће трајати три дана. Првог дана (28. октобра) на главној градској улици биће одржан концерт за најмлађе на којем ће наступати глумци, пјевачи и костимирани аниматори. Након концерта програм ће се наставити у Центру за културу.

Другог и трећег дана фестивала (29. и 30. октобра), у Центру за културу биће изведене по три дјечје позоришне представе из земље и региона.

Циљ овог фестивала је да се кроз различите креативне форме промовише умјетност и култура. Одлазак на позоришну представу је изузетно значајан за интелектуални и емоционални развој дјетета. Код дјеце се развија креативност и самопоуздање, јача њихово интересовање за књижевност, музику, глуму, игру. Циљ је дјеци и младој публици пружити најбоље могуће естетско, специфично и позоришно искуство. Утицај позоришта на дјецу и младе јединствен је у односу на остале умјетничке форме. Гледање представа може бити добар начин да дјеца уче и разумију и друге умјетности.

28. октобра поред аниматора, костимираних глумаца и концерта који ће се одржати на главној градској улици и дјеца имају прилику да буду учесници и креатори културно-забавног програма. Дјеца имају прилику да изразе своју креативност израдом костима и маски које ће направити уз помоћ својих учитеља. За најкреативније учеснике предвиђене су и пригодне награде.

Напомена. Програм на улици планиран је за 28. отобар у периоду од 12-14 часова. Могуће је да ће због кише и временских неприлика концерт бити одржан у Центру за културу.

Агенда:

Програм:

Сриједа:  28. 10.

12 часова: Свечано отварање, предсједник општине Беране Драгослав Шћекић

12:15-14:00 часова: Концерт ,,Љубав је кад се воли“  Шанта-Панта

Плесни клуб ,,Дуга“

Представљање учесника, забављачи, глумци, аниматори.

Представљање дјечјих костима и награда за најбољи костим.

(Главна градска улица, у случају кише сала Центра за културу)

15:00  Тоде Николетић, ,,Дете је човек битан“ 7+

17:00 Театар Зеница ,,Причамо причу“ 7+

Четвртак: 29. 10.

10:00 Дјечје позориште ,,Три за грош“, Београдско позориште,  представа ,,Глумаштарије“ 4+

11:30 ,,Игре без граница“, дјечје позориште из Београда. 4+

14:00 Драмски студио Центра за културу Плав, представа ,,Прва журка“ 11+

17:00  Дјечје позориште Станковић,  Шанта Панта, представа ,,Ко то теби љубав даје“ 7+

Петак: 30. 10.

10:00 Културни центар ,,Абрашевић“ , Крагујевца, представа ,,Вашар“ 7+

14:00 ОШ ,,Вук Караџић“, Беране. Представа ,,Лилипутанска свадба“ 7+

17:00 Колашинско аматерско позориште, представа ,,Магареће године“ 8+

И ове као и претходне године у фестивалу ће бити укључене  школе, вртић и Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју.  Контакт је успостављен са свим градским и сеоским школама.  Представе су намијењене дјеци предшколског узраста и нижих разреда основне школе. Како Центар за културу има 250 сједећих мјеста посјете свакој представи биће темељно организоване тако да на свакој представи буде довољно мјеста за сву дјецу. За дјецу сеоских школа биће организован превоз.

limsko