Конференција за новинаре поводом завршетка пројекта “Једнаке могућности за све”, одржаће се сјутра 15. новембра, са почетком у 10 сати, у великој сали СО Беране.

Прес конференција поводом завршетка пројекта "Једнаке могућности за све"

На конференцији ће говорити:
Маријана Марјановић, координаторка пројекта,
Маја Пешић, Општина Беране,
– Представник ДОО „Водовод и канализација“.

Пројекат „Једнаке могућности за све“ у трајању од 12 мјесеци финансира Завод за запошљавање, у склопу професионалне рехабилитације и активне политике запошљавања лица са инвалидитетом, и има за циљ унапређење положаја ОСИ у Црној Гори и њихово укључивање у све области друштва на равноправној основи.

Пројекат је спроводило предузеће Водовод и канализација из нашег града, а партнер је била Општина Беране.

У Водоводу су по завршетку обуке запослена два полазника за профил водоинсталатера и хаусмајстора у трајању од шест мјесеци. Два лица са инвалидитетом ће радити минимум шест мјесеци и након завршетка пројекта.

Општина Беране, која има позитивну праксу у имплементацији пројеката за особе са инвалидитетом, запослила је двије особе по завршетку обуке за административног радника.

Обуку је изводила ОШ “Вук Караџић” која посједује лиценцу за образовање одраслих.

Вриједност пројекта је 44.761,77 евра, од чега ЗЗЗЦГ учествује са 42.523,68 евра или 95%. Финансијски допринос подносиоца пројекта, односно ДОО “Водовод и Канализација” – Беране је 2.238,09 евра. Обучена лица ће по завршетку обуке бити приоритетни кандидати за остваривање права на запошљавање.