Директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту у Министарству рада и социјалног старања,г-дин Горан Кушевија са сарадницима и директором Центра за социјални рад Беране,г-дин Ранко Раичевић боравили су данас у радној посјети општини Беране.
На састанку са Предсједником општине разговрано је о активностима и радовима које Министарство рада и социјалног старања планира за 2018. годину на пољу социјалног збрињавања старије популације и дјечје заштите, а уз подршку локалне самоуправе. Начелно је постигнут договор о отварању Дневног центра за старе, односно дневног боравка за ова лица гдје би општина обезбиједила простор који би се адаптирао за ту намјену. Говора је било и о програму геронто домаћица, склоништу за жртве од насиља, локалном плану за социјалну инклузију који се мора ажурирати до половине наредне године, дому за пензионере, обукама за рад, геронто програму и др.
Предсједник општине, Драгослав Шћекић је истакао да ће општина, у оквиру својих могућности, пружити подршку свим пројектима и програмима који се тичу побољшања статуса лица у стању социјалне потребе . Добра сарадња са Центром за социјални рад је корисна за наше грађане, а облик партнерства треба рјешавати на најквалитетнији начин. Предсједник је посебно затражио од директора Директората да се заложи да преостала средства од пројекта изградње 94 стамбене јединице за расељена лица, буду уложена у општину Беране за рјешавање стамбеног питања за домицилно становништво које је у стању социјалне потребе. Приоритет треба да представљају породице које су исељене да би се омогућио слободан простор за реализацију пројекта изградње 94 стамбене јединице. Такође је истакнуто да, са нивоа Министарства, средства за кориснике Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју треба увећати.
Директор Директората , Горан Кушевија је изразио задовољство што је Општина спремна да буде партнер у свим облицима социјалне заштите својих грађана и да треба тражити добра рјешења која ће живот старије популације учинити квалитетнијим.
Састанку су присуствовали потпредсједник Општине, Раде Кљајић, секретар Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, Младен Стијовић и руководилац Службе Предсједника, Дубравка Јованчевић.