Јуче је пригодном свечаношћу  отворен реконструисани хотел Беране. Предсједник Владе Душко Марковић пресјекао је црвену врпцу, чиме је озваничено отварање овог објекта.

На коктелу,организованом овим поводом, на видео биму приказана је судбина хотела, од његове изградње 1964. године, преко несрећне приче када је потпуно уништен и три пута запаљен, до садашњег подизања из пепела и претварања у најмодерније угоститељско здање.

Општина Беране од данас постаје атрактивнија туристичка дестинација на сјеверу Црне Горе , а хотел Беране у свом новом сјају постаје поново симбол града и туристичке понуде града, државе, региона и шире, истакао је пресједник општине Беране Драгослав Шћекић.

„Данас смо свједоци да су инвеститори не само направили прелијепо здање већ  и  промијенили изглед града, који ће, надамо се, отварањем овог хотела бити на листи реномираних туристичких дестинација. Морам изразити захвалност и поштовање инвеститору што је задржао име хотела и његов архитектонски изглед пресвучен сада у ново рухо, не кидајући нити традиције и захтјеве модерних стандарда. Уз то могу да нагласим да је овај хотел отворио око 40 нових радних мјеста, што је значајно за економски раст и развој Берана“, казао је Шћекић.

Након обиласка хотелског комплекса, предсједник Владе Душко Марковић у свом обраћању новинарима нагласио је да овај пројекат није важан само за Беране, већ за сјевер и читаву Црну Гору, док је Александар Поповић, извршни директор Бетон групе и  власник хотела, навео да је ово само један у низу пројеката његове фирме и да на томе неће стати.

Подсјетимо, реконструкција хотела Беране трајала је осамнаест мјесеци. Објекат обухвата површину од седам хиљада квадрата. Располаже са 80 лежајева и свим пратећим садржајима. Амбијентално је прилагођен простору за који су Беранци посебно везани.

Објекат имеђу осталог има хотелску терасу, чувену башту и конгресну салу са преко 500 мјеста. У наредној фази, како је најављено, имаће Спа центар са базеном, сауном и турским купатилом, ауто кампом по коме је хотел некада био препознатљив.

Најављено је да ће се у сарадњи са локалном управом развијати спортски туризам и исказано увјерење да ће отварање хотела омогућити динамичнији развој града и сјевера у цјелини, односно да ће пружити додатни импулс развоју ове регије.

 

Комплетан говор предсједника Шћекића можете преузети овдје:

Обраћање предсједника општине Беране Драгослава Шћекића