У Беранама ће се од 6. до 8. новембра одржати „Дани руске културе“.

06. – 08.11. Дани руске културе у Беранама

Манифестацију ће отворити изложба фотографија „Русија, најљепша земља на свијету“ која ће бити одржана у сриједу, у Галерији Полимског музеја са почетком у 19 часова.

На отварању ће говорити предсједник општине Драгослав Шћекић,
амбасадор Руске федерације у ЦГ Њ.Е. Владислав Масленников, Њ.П. епископ будимљанско – никшићки Г. Јоаникије и представник Руског географског друштва у Србији Мирољуб Милинчић.

Истог дана, у 20 часова, у сали Центра за културу биће изведена позоришна представа „Јасмин на странпутици“, позоришта Славија из Београда.

У четвртак, од 19 часова, у народној библиотеци „Др Радован Лалић“ биће промовисана дјела „Биљежница“ и „Луча микрокозма“( преводи на руски језик) Петра II Петровића Његоша.

Пројекцијом руског филма „Собибор“ Константина Хабенског у петак, у сали Центра за културу са почетком у 19 часова, завршавају се „Дани руске културе“ у Беранама.

Организатори манифестације су Амбасада Руске Федерације у Црној Гори, Епархија будимљанско – никшићка, Општина Беране, јавне установе Центар за културу и Полимски музеј и Росструдничество у Црној Гори.