Juče je prigodnom svečanošću  otvoren rekonstruisani hotel Berane. Predsjednik Vlade Duško Marković presjekao je crvenu vrpcu, čime je ozvaničeno otvaranje ovog objekta.

Na koktelu,organizovanom ovim povodom, na video bimu prikazana je sudbina hotela, od njegove izgradnje 1964. godine, preko nesrećne priče kada je potpuno uništen i tri puta zapaljen, do sadašnjeg podizanja iz pepela i pretvaranja u najmodernije ugostiteljsko zdanje.

Opština Berane od danas postaje atraktivnija turistička destinacija na sjeveru Crne Gore , a hotel Berane u svom novom sjaju postaje ponovo simbol grada i turističke ponude grada, države, regiona i šire, istakao je presjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

„Danas smo svjedoci da su investitori ne samo napravili prelijepo zdanje već  i  promijenili izgled grada, koji će, nadamo se, otvaranjem ovog hotela biti na listi renomiranih turističkih destinacija. Moram izraziti zahvalnost i poštovanje investitoru što je zadržao ime hotela i njegov arhitektonski izgled presvučen sada u novo ruho, ne kidajući niti tradicije i zahtjeve modernih standarda. Uz to mogu da naglasim da je ovaj hotel otvorio oko 40 novih radnih mjesta, što je značajno za ekonomski rast i razvoj Berana“, kazao je Šćekić.

Nakon obilaska hotelskog kompleksa, predsjednik Vlade Duško Marković u svom obraćanju novinarima naglasio je da ovaj projekat nije važan samo za Berane, već za sjever i čitavu Crnu Goru, dok je Aleksandar Popović, izvršni direktor Beton grupe i  vlasnik hotela, naveo da je ovo samo jedan u nizu projekata njegove firme i da na tome neće stati.

Podsjetimo, rekonstrukcija hotela Berane trajala je osamnaest mjeseci. Objekat obuhvata površinu od sedam hiljada kvadrata. Raspolaže sa 80 ležajeva i svim pratećim sadržajima. Ambijentalno je prilagođen prostoru za koji su Beranci posebno vezani.

Objekat imeđu ostalog ima hotelsku terasu, čuvenu baštu i kongresnu salu sa preko 500 mjesta. U narednoj fazi, kako je najavljeno, imaće Spa centar sa bazenom, saunom i turskim kupatilom, auto kampom po kome je hotel nekada bio prepoznatljiv.

Najavljeno je da će se u saradnji sa lokalnom upravom razvijati sportski turizam i iskazano uvjerenje da će otvaranje hotela omogućiti dinamičniji razvoj grada i sjevera u cjelini, odnosno da će pružiti dodatni impuls razvoju ove regije.

 

Kompletan govor predsjednika Šćekića možete preuzeti ovdje:

Obraćanje predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića