„Ovo je još jedna u nizu činjenica koja dokazuje da se ne može podnijeti izborni poraz na državnom nivou, a što se Berana tiče pokazali su rezultati parlamentarnih izbora u kojima je DPS katastrofalno izgubio“, navode, između ostalog, iz koalicije „Zdravo Berane“.

ZDRAVO BERANE: Opstrukcijama DPS, SD i BS odlažu donošenje značajnih odluka za građane Berana

Povodom odlaganja današnjeg zasijedanja sjednice Skupštine opštine Berane, oglasili su se iz odborničkih klubova političkih partija koje čine vladajuću koaliciju „Zdravo Berane“, sledećim saopštenjem:

„Izražavamo svoje duboko nezadovoljstvo današnjim postupkom odbornika opozicije iz redova DPS, SD i BS koji su svojim nedolaskom na skupštinsko zasijedanje svjesno opstruirali usvajanje mnogih odluka koje su od velikog značaja za građane Berana.

Naime, zbog opravdanog razloga, odnosno bolesti odbornika vladajuće koalicije, Skupština nije imala kvorum za punopravno odlučivanje, a taj razlog bez obzira što je bolest u pitanju nije doprinio tome da opozicionim odbornicima proradi savjest i učestvuju u radu Skupštine za dobrobit svih građana Berana. Bez obzira što su na kolegijumima šefova odborničkih klubova više puta isticali da će zbog novonastale situacije, odnosno epidemije Kovid 19, pokazati  konstruktivnost na način što neće opstruirati rad lokalnog parlamenta, danas su pokazali svojim nedolaskom i opstrukcijom, da im u prvom planu nije interes građana, već onemogućavanje rada Skupštine.

Potrebno je istaći da je između ostalih važnih odluka, na današnjem dnevnom redu bio i predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti za novo gradsko groblje koje je nužna potreba za grad Berane. Poznata je činjenica da su kapaciteti postojećeg gradskog groblja iscrpljeni, pa su građani Berana došli u situaciju da nemju gde da sahrane svoje najbliže. Zbog ovakvog stanja građani su prinuđeni da svoje najmilije sahranjuju u tuđim grobnicama ili da u ove svrhe koriste seoska groblja, jer slobodnih grobnih mjesta na gradskom groblju više nema.

Obrazloženje od strane šefova odborničkih klubova opozicije za današnji nedolazak je da odluke i nisu toliko važne i hitne da bi oni prisustvovali zakazanom zasijedanju Skupštine.

Očigledno da ovim postupkom opoziciji u Beranama ništa nije sveto pa čak ni mrtvi koji nemaju gdje da se sahrane.

Ovo je još jedna u nizu činjenica koja dokazuje da se ne može podnijeti izborni poraz na državnom nivou, a što se Berana tiče pokazali su rezultati parlamentarnih izbora u kojima je DPS katastrofalno izgubio.

Ostavljamo građanima Berana da sami procjene da li je izgradlja novog gradskog groblja važna ili ne“.

print