Berane je bilo domaćin najvećeg  takmičenja  ikada organizovanog na sjeveru naše države, 63. Prvenstva Balkan u krosu, koje je danas uspješno završeno.

Takmičenje je održano na aerodromu Berane, a učešće je uzelo oko 200 sportista iz 15 zemalja, članica Balkanske atletske federacije koji su se  takmičili u šest disciplina, u kategorijama za mlađe juniore/ke, mlađe seniore/ke i seniore/ke.

 U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je  bila reprezentacija Izraela, drugo mjesto pripalo je standardno spremnim atletičarima Turske reprezentacije, a najveći broj  medalja osvojili su takmičari Ukrajine, pa samim tim u ekipnoj konkurenciji Ukrajini je pripalo prvo mjesto. Zapažene rezultate  na ovom takmičenju imale su ekipe Rumunije i Bugarske.

Završeno 63. Prvenstvo Balkana u krosu

Nagrađenim takmičarima i takmičarkama medalje, pehare i diplome uručili su predsjednik opštine Berane i Organizacionog odbora Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković, predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, direktor ASCG Milorad Vuletić, generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj i direktor Organizacionog odbora Zoran Jojić.

„Veliki trud se isplatio, uspjeli smo da kao domaćini budemo na visini povjerenog zadatka i pokažemo naše gostoprimstvo, u prilog tome govore i pohvale potpredsjednika Balkanske federacije g. Brankovića i ostalih učesnika. Sport je u našem gradu uvijek imao značajno mjesto, što smo potvrdili i ovim sportskim događajem i pokazali da je Berane ozbiljan grad u organizaciji sportskih manifestacija“, kazao je Jojić.

Završeno 63. Prvenstvo Balkana u krosu

Pomoć u organizovanju ove sportske manifestacije pružili su Balkanska atletska federacija i Atletski Savez Crne Gore, a sponzori su Koka Kola HBC Crna Gora, Crnogorska komercijalna banka, mineralne vode „Suza“ i „Rada“ i danski maloprodajni lanac namještaja i dekorativnog enterijera „JYSK“.