Povodom završetka radova na izgradnji 1300 metara novog vodovoda u MZ Buče, koji je bio oštećen usled poplava koje su zadesile beransku opštinu u novembru mjesecu, danas  je održana konferencija za medije.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što je, izgradnjom novog vodovoda, mještanima mjesne zajednice Buče omogućeno kvalitetno snabdijevnje vodom.

,,Pored mještana Buča, posebnu zahvalnost upućujem pripadnicima Vojske Crne Gore, Ministarstvu odbrane, uz čiju pomoć je realizovan ovaj projekat vrijednosti oko trideset hiljada evra“ – kazao je predsjednik Šćekić i naglasio da će i ubuduće lokalna samouprava rješavati prioritetne probleme sa kojima se mještani  mjesnih zajednica suočavaju.

Pukovnik Vojske Crne Gore Ramiz Pejčinović istakao je da će Vojska Crne Gore i ubuduće opštini Berane pružati raspoloživu pomoć. On je naglasio da je Vojska nedavno pružila pomoć i opštinama Petnjica i Gusinje,  koje su takođe imale štete uslijed novembarskih poplava.

Član Savjeta MZ Buče Dragoljub Bojović, u ime mještana i Savjeta, zahvalio se pripadnicima Vojske, Opštini Berane, Agenciji za izgradnju i razvoj i beranskom Vodovodu, jer je, izgradnjom novog vodovoda,  mještanima Buča riješen decenijski problem.

Radovi na vodovodu na Buču realizovani su zajedničkom saradnjom Vojske Crne Gore i DOO ,,Vodovod i kanalizacija“, a finansirani su sredstvima iz budžeta Opštine Berane i donacijom preduzeća ,,Hidroenergija Montenegro“ DOO.

print