U Sokocu su juče završene 56. Međuopštinske omladinske sportske igare (MOSI), na kojima su Beranci osvojili ukupno trinaest medalja. Fudbaleri su osvojili titulu šampiona. Strijelci su uzeli četiri zlatne i dvije srebrne medalje, dok je stoniteniserima pripala jedna srebrna i jedna bronzana medalja. Atletičari su se okitili sa jednim zlatom i dva srebra, a šahisti su bili bronzani.

završene 56. mosi berane

Tokom pet takmičarskih dana u dvanaest disciplina nadmetalo se više od 2.000 sportista iz 27 opština sa tromeđe Crne Gore, Srbije i BiH.

U muškoj konkurenciji, u generalnom plasmanu, sportisti Berana sa osvojenih 575 bodova su bili treći. Sokolac je bio prvi sa 914 bodova, a druga Pljevlja sa 697 bodova.

završene 56. mosi berane

„Čestitam svima onima koji su osvojili medalje, a takođe i onima kojima je falilo malo sportske sreće da ostvare isto. Ove godine u odnosu na prošle MOSI iz Priboja uzeli smo medalju više što je moramo se složiti veliki uspjeh naših sportista“, kazao je sekretar Goran Folić i dodao da će Opština Berane i resorni sekretarijat za sport nastaviti da pružaju podršku razvoju sporta u našem gradu.

završene 56. mosi berane

Ekipa Berana u malom fudbalu zvanični je šampion MOSI osvajanjem zlata u Sokocu. Naši fudbaleri su u finalu savladali Pljevlja rezultatom 2:1. Prije toga su u grupi B pobijedili Srebrenicu, Novu Varoš i Požegu, da bi potom u polufinalnoj utakmici bili bolje od ekipe Plužina (2:0).

Što se tiče golgeterskog učinka, osam golova je postigao Vojislav Bojović – koji je ujedno i najbolji strijelac takmičenja, tri Ivan Asanović, po dva Đuro Milanović, Bojan Jokanović i Lazar Ćulafić.

Osvajači zlatne medalje i šampionskog trofeja su Nikola Čojbašić, Igor Asanović,Miloš Radunović, Nemanja Novović, Ivan Asanović, Lazar Ćulafić, Miljan Lutovac, Bojan Jokanović i Rajko Dabetić.

završene 56. mosi berane

Prvu medalju Beranama na igrama donijela je streljašica Svetislavka – Beba Đurašković. Ona je osvojila zlato i ujedno postavila novi rekord od 185 krugova.

Zajedno sa Bebom Dabetić i Nikolinom Božović u gađanju vazdušnom puškom, zauzela je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Beranke su tako peti put zaredom bile najbolje na MOSI i na taj način odbranile titulu od prošle godine iz Priboja.

završene 56. mosi berane

U muškoj konkurenciji Miljan Dević je uzeo zlatnu medalju, Miloš Božović srebrnu, a Nemanja Obradović – inače trostruki šampion igara, ovoga puta je završio kao petoplasirani.

Muškarci su četvrtu godinu zaredom osvojili zlato u ekipnoj konkurenciji na MOSI, postavivši ujedno i novi rekord.

završene 56. mosi berane

Paraolmpijac Milan Đinović osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju u streljaštvu na Para MOSI. Naš predstavnik je pogodio 168 krugova, što je bio jedan krug manje u odnosu na prvoplasiranog takmičara iz Sokoca.

Atletičari su se okitili sa jednom zlatnom i dvije srebrne medalje.

završene 56. mosi berane

Filip Ištanović, dvostruki šampion ateltskog mitinga u Beranama, uzeo je zlato na MOSI u trci na 100 metara, sa rezultatom 10.93.

završene 56. mosi berane

Marija Živković je, iako pod povredom, bila srebrna na 400 metara.

završene 56. mosi berane

Borislav – Boro Anđić, osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Para MOSI. On je do pobjedničkog postolja došao hicem od 11,88 metara.

završene 56. mosi berane

Naši stonoteniseri su na 56. MOSI prikazali odlične mečeve, osvojivši dvije medalje – muškarci srebrnu, a djevojke bronzanu.

Momcima je za dlaku izmaklo zlato jer su od njih u finalu bili bolji Bjelopoljci sa 4:3, dok su djevojke zauzele treće mjesto u konačnom plasmanu pobjedivši ekipu Nove Varoši, rezultatom 4:1.

Srebrni momci su: Irfan Čekić, Bojan Cubović, Nikola Dobrašinović i Veljko Đurković.

Bronzane djevojke su: Saša Vuletić, Suzana Milošević, Jovana Račić, Martina Ostojić i Marija Guberinić.

završene 56. mosi berane

Šahisti Berana u sastavu Željko Obadović, Vojislav i Ilija – Kile Ivanović, Ivan Radić, Slavko Petrović i Aleksandar Cimbaljević, osvojili su bronzanu medalju na 56. MOSI u Sokocu, u konkurenciji od jedanaest ekipa.

završene 56. mosi berane

Petnaestogodišnji Ognjen Marsenić na MOSI je u trci na 200 metara postavio novi rekord Crne Gore – rezultatom 23,49 sekundi što je za 63 stotinke više u odnosu na dosadašnji, koji je star skoro dvadeset godina.

završene 56. mosi berane

Rukometaši su zauzeli su četvrto mjesto, samo ih je gol dijelio od medalje.

Beranci su u grupi bili bolji od od Požege (29:21) i Sokoca (24:19), a poraženi su od Prijepolja (13:8). U razigravanju za četvrto mjesto savladali su Bijelo Polje (30:22) i Pljevlja službenim rezultatom 10:0.

Za Berance su igrali: Nemanja Popović, Danilo Došljak, Filip Babović, Nikola Čukić, Nemanja Marsenić, Filip Marsenić, Luka Došljak, Eris Adrović, Amel Šuntić i Đorđe Folić.

Treneri su Milan Novović i Velibor Obradović.

završene 56. mosi berane
Maša i Lazar

Ognjen Marsenić je bio četvrti na 100 metara, a Marija Živković peta na 800 metara. U skoku udalj Nevena Dobrašinović je zauzela osmo mjeseto. Maša Bubanja bila deveta u ovoj discpilni, a u trci na stotinu metara sa preponama sedma. Lazar Živković je bacanju kugle bio sedmi.

završene 56. mosi berane

Za najbolje sportiste 56. MOSI proglašeni su sportisti iz Sokolca, atletičarka Mladena Petrušić sa osvojene 4 zlatne medalje i atletičar Stefan Ćuković sa 2 osvojena zlata.

završene 56. mosi berane

Tokom trajanja MOSI, Sokolac je imao bogat muzički program, u okviru kojeg su na gradskom trgu građani i gosti sa strane mogli da uživaju u kincertima zvijezda poput Dženana Lončarevića, Aca Pejovića, Aleksandre Prijović i Peđe Medenice.

Naredne MOSI održavaju se u Novoj Varoši.